افزودن عنوان
احتمالاً واژهی ادمین را در فضای مجازی زیاد شنیدهاید. اگر هنوز با معنای این واژه و وظایف ادمینها آشنا نیستید، در این مقاله همراه ما باشید.
کلمهی ادمین یعنی چه؟!
ادمین در انگلیسی به صورت admin نوشته میشود و به معنای مدیر است. در فضای مجازی احتمالاً بارها نام ادمین را شنیدهاید. در این فضاها ادمین به شخصی گفته میشود که وظیفهی مدیریت آن گروه، کانال یا صفحه را برعهده دارد.
اما این واژه فقط در شبکه های اجتماعی کاربرد ندارد و وارد حوزههای وب سایتها هم شده است. همانطور که از اسم این سایت مشخص است! در ادامه به معرفی این مفهوم و بررسی وظایف آنها می پردازیم.
ادمین سایت کیست؟
ادمین سایت کیست؟ مدیر سایت به شخصی گفته میشود که مسئولیت نگهداری، توسعه و ادارهی سایت را بر عهده دارد. شاید مهمترین وظیفهی او اطمینان حاصل کردن از درست کار کردن وب سایت است.
وظایف ادمین سایت چیست؟
معمولاً وظایف ادمین سایت با توجه به نوع شرکت صاحب امتیاز وب سایت متفاوت است. اگر شما در یک شرکت بزرگ، مدیر سایت شوید افراد زیادی مثل طراحان، تیم تولید محتوا، کارشناسان سئو و.. کنار شما فعالیت میکنند و شما مسئولیت هماهنگی آنها را بر عهده دارید. به طوری که باید فعالیت هر شخص در تیم، در جهت اهداف تعیین شدهی سایت باشد. در واقع شما مسئول ارشد وب سایت هستید. اما اگر در یک کسب و کار کوچکتر فعال هستید، بسیاری از کارها مثل طراحی و کد نویسی بخشهایی از وب سایت، تولید محتوا، بهینه سازی و… بر عهدهی شما خواهد بود.
برای اینکه دقیقتر متوجه شوید ادمین سایت کیست؟ باید با مهمترین مسئولیتهای مدیران وبسایتها آشنا شوید.
مدیریت تیم تولید محتوا
هر وب سایتی بعد از راه اندازی نیازمند به محتوای مناسبی است. در واقع تولید محتوای مناسب جزء کلیدیترین کارهای هر وب سایتی است که میتواند بر تعداد بازدید و رتبه بندی سایت اثر بسزایی بگذارد. بنابراین تیم تولید محتوا باید با نحوهی صحیح تولید محتوا به طور کامل آشنا باشند. در این میان وظیفهی یک ادمین سایت کنترل محتویات تولید شده و آموزش دادن نحوهی درست تولید و انتشار محتوا است.
آنالیز بازدید کنندگان سایت
یک مدیر سایت (وبمستر) باید روزانه آمار دقیقی از بازدیدکنندگان سایت داشته باشد و با ابزارهایی همچون گوگل آنالیتیکس رفتار کاربران را رصد کند. با کمک این ابزار با علایق و روحیات بازدیدکنندگان آشنا شود و به کمک آنها وب سایت را بهبود ببخشد.
جمع آوری اطلاعات کاربران
برای اینکه هر کاربر را به سایت برگرداند باید بتوان در همان بازدید اول اطلاعاتی مثل ایمیل از کاربران دریافت نمود، تا هرازگاهی اطلاعاتی مثل محصولات و کاتالوگهای وب سایت را برای آنها ایمیل کرد و آنها را ترغیب به بازدید مجدد از سایت نمود.
برقراری ارتباط با مشتریان
ادمین سایت باید با بازدیدکنندگان سایت در تعامل باشد. نظرات آنها را بخواند و پذیرای پیشنهاد و انتقاد آنها باشد.
معرفی محصولات و خدمات سایت به کاربران
در دنیای واقعی وقتی وارد مغازهای میشویم، فروشنده وظیفهی معرفی محصولات را بر عهده دارد. در دنیای وب، هر وب سایت جایگاه یک مغازه را دارد. محتویات هر وب سایت باید بهگونهای باشند که محصولات را به بازدیدکنندگان معرفی کنند و آنها را برای خرید ترغیب نمایند.
یک ادمین سایت موظف است بهگونهای روی محتویات سایت کار کند که کاربر به درستی با خدمات و محصولات سایت آشنا شود. برای این کار میتوان از ویدیوها، کاتالوگ الکترونیکی، تصاویر و اینفوگرافیکها استفاده نمود.
بررسی رتبه سایت
بررسی روزانه جایگاه و رتبه سایت در کلمات کلیدی متفاوت، بررسی علت پیشرفت یا افت در جایگاه با کمک ابزار سرچ کنسول، بررسی فعالیت رقبا و کمک به ارتقا رتبه در کلمات اصلی سایت از مهمترین وظایف مدیر سایت در این زمینه است.
پشتیبان گیری از وب سایت
اگر شما یک پشتیبان سایت هستید باید در بازه زمانی مشخصی از بخشهای مختلف سایت بک آپ تهیه نمایید تا در صورت بروز هر مشکلی بتوان از بک آپها استفاده نمود. بازههای زمانی برای تهیه بک اپ هر سایت، بسته به موضوع و میزان تغییرات محتویات سایت، متفاوت است. برای راحتی کار و جلوگیری از بی نظمی در تهیه بک آب میتوان از افزونه و نرم افزارهای مناسب این کار استفاده نمود.
بررسی روزانه وضعیت سرور و هاست
بررسی سایت از نظر آپ تایم up time (یعنی زمان بالا بودن سایت در ۲۴ ساعت شبانه روز) و کنترل هاست، همچنین پیگیری لازم در صورت بروز مشکلات در هاست نیز بر عهدهی یک ادمین سایت است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهی هاست نیز میشود از ما کمک بگیرید
بررسی مداوم طرح گرافیکی سایت
ادمین همواره باید به طرح و ظاهر سایت توجه نماید و جهت جلب توجه بازدید کننده روی ظاهر سایت کار کند و البته از سایتهای بزرگ نیز ایده بگیرد.
حفظ امنیت سایت با نگهداری مناسب رمزهای ورود به سایت، هاست، ایمیل و… از وظایف وبمستر محسوب میشود. همچنین ایجاد دسترسی مناسب برای هریک از اعضای تیم در بالابردن امنیت بسیار مؤثر است که یک ادمین باید این کار را انجام دهد.
بروز نگه داشتن سایت
اگر از یک cms استفاده میکنید باید همواره به بروز بودن نرم افزارها اشراف داشته باشید. اطلاعات سایت، نرم افزارها و ظاهر سایت همواره باید بروز باشند.
توسعهی سایت
افزودن امکانات جدید به سایت و توسعه دادن امکانات قبلی سایت نیز بر عهدهی ادمین سایت است.
ویژگیهای یک ادمین سایت موفق
خب حالا اگر دقیق متوجه شده باشید که ادمین سایت کیست؟ باید بتوانید حدس بزنید که یک ادمین یا مدیر سایت چه ویژگیهایی دارد!
با انگیزه و خلاق: انگیزه یکی از مهمترین عوامل موفقیت مدیر سایت به شمار میرود. یک ادمین سایت موفق ابتدا باید هدف خود را از مدیریت سایت مشخص نماید و سپس بر اساس هدفهای مشخص شدهی خود خلاقانه حرکت نماید.
علاقهمند به کسب و کار اینترنتی: فقط افرادی میتوانند ساعات زیادی را در یک وب سایت بگذرانند که به کارهای کامپیوتری ، و کسب و کار آنلاین علاقهمند باشند.
قدرت مدیریت تیم: باید توانایی مدیریت تیم را داشته باشید و با فنون مدیریت آشنا شوید.
قدرت برقراری ارتباط: باید بتوانید با تمام افراد تیم اعم از برنامه نویس، طراح، تیم تولید محتوا و مشتریان ارتباط برقرار نمایید. بنابراین داشتن روابط خوب در این راه مؤثر است.
آشنایی با کار طراحی: یک وبمستر باید حداقل با کارهای اولیه طراحی و برنامه نویسی سایت آشنا باشد تا در مواقع اضطراری برای انجام تغییرات جزئی به شرکت طراحی سایت مراجعه نشود.
آشنایی با کار تولید محتوا و بهینه سازی: از مهارتهای ضروری این کار، آشنایی کامل با امور تولید محتوای اختصاصی و بهینه سازی آنها برای سئو بهتر سایت است. در شرکتهای بزرگ معمولاً برای تولید محتوا تیم متخصص جداگانهای تشکیل میشود اما این ادمین سایت است که باید جزییات کار آنها را بررسی نماید و مطالب مناسب و بهینهتری را برای سایت انتخاب نماید.
آشنایی کامل با نرم افزارهای آنالیز سایت: یک وبمستر باید نحوهی کار کردن با ابزارهایی مثل گوگل سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس، ابزارهای آمار روزانه و سایر ابزارهای سئو را بداند و روزانه از آنها استفاده نماید.
آیندهی شغلی یک مدیر سایت
هر روز بر تعداد وب سایتها افزوده میشود و افراد بیشتری ازاهمیت آن آگاه میشوند، بنابراین هر روز افراد بیشتری برای این کار لازم است. پس اگر خودتان را بروز نگه دارید و بر مهارتهای لازم مسلط شوید مطمئناً بیکار نخواهید ماند. در واقع هر شخصی با میزان مهارتهای خود آیندهی شغلی خود را تضمین میکند.
درآمد وبمستران
در این زمینهی کاری مانند بسیاری از مشاغل تخصصی دیگر، درآمد هر شخص کاملاً وابسته به میزان مهارت او است. شخصی که دارای تجربه و مهارت بالایی نیست قطعاً نباید توقع درآمدهای خیلی خوبی داشته باشد اما میتواند با توقع کمتر شروع به کار کند تا مهارتهای خود را افزایش دهد. در مقابل افرادی که دارای مهارت، تجربه و خلاقیت بالایی هستند درآمدهای بسیار خوبی از وب سایت دارند که گاهی قابل تصور نیست.